Ouderenverenigingen Heusden

14. WORKSHOP KOKEN

 

Datum:  woensdag 26 juli, 14.00 – 16.00 uur
Chef-kok:  Jo van Tuyl
Plaats:  Het Stuurhuis, Kerkstraat 19 B, Nieuwkuijk (met eigen vervoer)
Max. aantal deelnemers:  12
Kosten:   leden € 10,00; niet-leden € 11,00

 

Tweemaal de workshop koken. 24 deelnemers en een tiental op de reservelijst.

De kok had zoals ieder jaar, weer voor een heerlijk tweegangen menuutje gezorgd: een voor- en hoofdgerecht. Na de uitleg van het voorgerecht begon eenieder om zelf op een bijzondere manier mayonaise te maken. Daarna werden spekblokjes gebakken, pijnboompitjes geroosterd, parmezaanse kaas geraspt en rucola gewassen. Tijd om het bord op te maken, waar de kok dunne plakjes ossenhaas opgelegd had. Dit mochten de deelnemers afwerken met de ingrediënten die zij verzorgd hadden. Het zag er schitterend uit en het smaakte geweldig.
Na het nuttigen en de uitleg van het hoofdgerecht opnieuw aan de slag. Spitskool koken en pureren, enkele spitskoolbladeren julienne snijden en bakken met sjalot en wat curry. Kipfilet kruiden en paneren met panka en warm houden. Paddestoelen bakken en afblussen met kippenbouillon en bruine saus. Dit alles leidde tot een spitskoolpuree die middels een ringetje op het midden van het bord gelegd werd. Hierop kwamen de licht gebakken spitskoolreepjes. De kipfilet ernaast en de paddenstoelensaus erover. En ….. smullen maar.

Wat een werk, wat een gezelligheid, wat leerzaam en wat heerlijk. Genieten met een lekker glaasje wijn erbij.

Foto’s van deze workshop vindt u hier.