Ouderenverenigingen Heusden

31. EEN SYRISCHE (CULTUUR) PROEVERIJ

Datum: dinsdag 1 augustus, 14.00 – 16.00 uur
Gastvrouw: Maryam Marho-Gabro
Plaats: Buurthuis De Korf, Mgr. van Kesselstraat 29, Vlijmen (met eigen vervoer)
Facebook: De Varo supermarkt
Max. aantal deelnemers: 40
Kosten: leden € 4,00; niet-leden € 5,00

Maryam Marho liet ons door middel van prachtige power-pointbeelden eerst ‘proeven’ van haar Syrische cultuur. Daarna liet zij ons ‘proeven’ van haar Syrische eten. Voor de voorbereidingen had zij al dagen in haar keuken gestaan want koken voor zo’n kleine 80 personen is een hele klus!
Met dochter Hourik en zoon Bashar werd ter plekke de laatste hand gelegd aan het verrukkelijke Syrische voedsel met als basis het gouden graan (de tarwe).

We begonnen met een kop linzensoep.

Gevolgd door een combinatie van een groot aantal smaakvolle Syrische gerechten zoals Maldhoum (vlees), Frekeh (kip) en enkele soorten Bulgur aangevuld met diverse soorten groentes en salades.

                                                             

Tussendoor nog een loterij met door de organisatoren in De Varo supermarkt gekochte Syrische artikelen. Voor de gelukkigen al een eerste kennismaking.

Ter afsluiting nog een stukje vijgenkoek bij verse muntthee en Syrische koffie.

In Syrië wordt deze zeer sterke koffie uit een speciaal kannetje geschonken en alleen bij bijzondere gelegenheden en dat de proeverij bijzonder was, mag wel gezegd worden gezien de zeer vele en zeer positieve reacties die we mochten ontvangen.

 

 

 

Maryam, Hourik en Bashar……. bedankt voor deze geweldige proeverij en Maryam, tot ziens in jullie De Varo supermarkt, Burg. van Houtplein 27 in Vlijmen.

Met dank aan
Annie van Bokhoven voor het beschikbaar stellen van de foto’s.
José, Leny, Sjan, Toon, Daan en Stefan voor hun tomeloze inzet.
Dirk Boom, Mitra slijterij, Burg. van Houtplein in Vlijmen, voor het beschikbaar stellen van de 2 flessen speciale koffielikeur.
Maryam Marho-Gabro, voor de diverse recepten van Freekey, Taboulleh, Bamia en Maldhoum.

 

En die recepten vindt u hier. Dubbelklik op de kleine recepten en u kunt aan de slag.