Ouderenverenigingen Heusden

34. WORKSHOP (WORSTEN)BROODJES MAKEN

Datum: woensdag 2 augustus, 14.00 – 16.00 uur
Gastheer: Bakker Pieter Vermeulen
Plaats: Mommersteeg 19, Haarsteeg (met eigen vervoer)
Website: www.warmebakkerpietervermeulen.com
Max. aantal deelnemers: 12
Kosten: leden € 3,50; niet-leden € 4,50

 

een gezellige bakker wees ons de weg naar de bakkerij van Pieter Vermeulen
Het deeg rollen voor de luxe broodjes: Met de platte hand! Let op: overal even dik!
de luxe broodjes de oven in en aan de slag voor de worstenbroodjes
rollen en weer eens rollen, eventueel beetje bloem, niet te veel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag zijn we voor de tweede keer te gast bij Pieter Vermeulen waar ons geleerd wordt hoe we broodjes en worstenbroodjes kunnen bakken. We werden heel gastvrij onthaald met koffie/thee en een warme appelflap waarna de deelnemers in twee groepen werden verdeeld.
De vader van Pieter legde de helft van de groep (bijna allemaal mannen) de spelregels van jeu de boules uit (naast biljarten een bezigheid voor gepensioneerde bakkers 🙂 ) en in de bakkerij vertelde Pieter de anderen de geheimen van de (worsten)broodjes.

Na het spel en drankje (voor sommigen al een schrobbelèrtje) ging de andere helft van de groep nu de bakkerij in.
Tijdens het wachten op hun (worsten)broodjes deed de eerste groep (vnl. dames) een quiz over allerlei broodweetjes, uiteraard ook met een drankje en een koud schrobbelèrtje.

Er is veel, heel erg veel, te vertellen over brood en Pieter kan er op zo’n verhelderende en grappige manier over vertellen dat het je echt bij blijft. Iedereen ging uiterst tevreden naar huis met zijn zelfgemaakte broodjes en worstenbroodjes.

 

“Bedankt Pieter voor de gezellige middag!” en “Het was geweldig (lekker)!”.

Tip van Pieter:

Altijd ontdooide (in de koelkast) worstenbroodjes opwarmen. Voorverwarmen 180-200°C, terugdraaien naar 150-160°C, 1 minuut wachten. Dan 5 à 6 minuten worstenbroodjes (op z’n kop!) in de oven. Eet smakelijk!!

Warm, versgebakken (worsten)brood niet meteen in een plastic zak doen omdat dan niets lekker blijft en de producten worden klef.