Ouderenverenigingen Heusden

40. WORKSHOP EMAILLEREN

Datum: donderdag 3 augustus, 14.00-16.30 uur
Docente: Maria van den Heuvel-Kovacs
Plaats: Buurthuis De Korf, Mgr. van Kesselstraat 29, Vlijmen (met eigen vervoer)
Max. aantal deelnemers: 12
Kosten leden € 10,00; niet-leden € 11,00

 

 

Na een korte uitleg door docente Maria van den Heuvel-Kovacs ging iedereen gemotiveerd aan de slag. Men kon een hangertje maken of een plaatje dat later gelijmd werd op een vierkantig doosje.

Een geschuurd koperen plaatje werd goed ontvet, voorzien van een  basislaag en een of meerdere glazuurlagen of steentjes. Elke laag werd apart gebakken in een speciaal oventje. Hierbij gebruikten de deelnemers hun eigen creativiteit  hetgeen resulteerde in mooie kunstwerkjes  zoals een afbeelding van een vlinder, een olifantje en een bloem maar ook enkele abstracte vormen.

De deelnemers gebruikten hun eigen creativiteit hetgeen resulteerde in mooie kunstwerkjes. Zo was er een afbeelding van een vlinder, een olifantje en een bloem maar ook enkele abstracte vormen. De deelnemers waren erg verrast wat er door de temperatuur in de oven met de kleuren en harde materialen gebeurde.

Alle deelnemers namen na 2 ½ uur een uniek kunstwerkje mee naar huis. 

Fotograaf Dick Buskermolen van Heusden in Beeld heeft foto’s gemaakt. Eerst ziet u foto’s van de workshop ketting maken; Daaronder staan de foto’s van de workshop emailleren.