Selecteer een pagina

Huis van Waalwijk

Activiteitnummer: 2019-004 Categorie:

Beschrijving

 

In het centrum van Waalwijk, aan het Raadhuisplein 2, hartje Langstraat, verheft zich fier en uitnodigend het voormalige stadhuis van Waalwijk. Een Rijksmonument, gebouwd in 1931-1932 naar het ontwerp van de Nederlandse architect Alexander Kropholler (1881-1973). Een imposant en in velerlei opzichten unieke creatie. Een gebouw rijk aan architectuurhistorische waarden.

Een levend monument uit de twintigste eeuw dat het verdient een zinvolle betekenis te (her)krijgen voor de inwoners van Waalwijk. Nieuwe naam: Huis van Waalwijk!

Tot enkele jaren terug was dit gebouw nog als gemeentehuis in gebruik. Na de ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis heeft de stichting Huis van Waalwijk zich over het pand ontfermd. Dankzij een groot team van vrijwilligers is het pand in zijn oude glorie hersteld. Bent u geĆÆnteresseerd naar de vele geheimen en mooie verhalen rond het Huis van Waalwijk? Dan is dit uw kans om ze te ontdekken!

De stichting Huis van Waalwijk, opgericht in december 2013, heeft de taak op zich genomen om van dit museale Krophollergebouw een permanent en levend podium te maken waar het Waalwijkse culturele en kunstzinnige leven – uit heden en verleden – in al zijn verschijningsvormen gepresenteerd kan worden.

Let op: er is geen lift aanwezig in het gebouw!

Extra informatie

Gastheer

Gids van Huis van Waalwijk

Plaats

Raadhuisplein 2, Waalwijk (met eigen vervoer)

Datum

16 juli 2019

Tijd

10.00-12.00 uur

Website

http://www.huisvanwaalwijk.nl/

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Huis van Waalwijk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *