Selecteer een pagina

De Geheimen van Den Bosch

Activiteitnummer: 2019-003 Categorie:

Beschrijving

In het verleden heeft Den Bosch best veel mystieke genootschappen gehuisvest, denk aan de Gaffelbroeders, de Vrijmetselarij en uiteraard de Zwanenbroeders. Daardoor kom je in de oude binnenstad van Den Bosch nog veel geheimen en esoterische symbolen tegen, die zichtbaar worden als je weet waar en hoe je ernaar moet kijken. Wist u bijvoorbeeld dat Den Bosch in vroegere tijden, het Rome van het noorden werd genoemd?

En weet u waarom de Draak naar het centrum kijkt? Hij moet de stad toch tegen indringers beschermen en deze afschrikken? Is het u bekend, waarom het Puthuis op de Markt juist op die plek staat en niet in het midden van de Markt? En waarom is in de Sint Jan de Mariakapel aan de linkerkant als je door de hoofdingang binnenkomt en niet aan de rechterkant?

En heeft u zich wel eens afgevraagd waarom er op het Stadhuis een windvaan in de vorm van een zwijnenkop staat? We gaan ook op zoek naar symbolen en tekens van Leylijnen en van Drakenlijnen, die in de stad te vinden zijn en hun invloed uitoefenen op markante plaatsen en straten in het centrum. We kunnen deze meten met wichelroeden, waardoor ze zichtbaar worden. Na een korte kennismaking, kunt u deze ook zelf meten

Extra informatie

Gastheer

Jules Faber

Plaats

Start bij roltrappen hoofdingang NS station Den Bosch (met eigen vervoer)

Datum

16 juli 2019

Tijd

10:00-12.30 uur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Geheimen van Den Bosch” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *