Fellenoord, 22 juli 2019, 10.00 uur

4.50

(€ 3,50 voor leden ouderenbond)
Gids Peter van der Velden neemt u mee door de Fellenoord. Hij vertelt u alles over deze mooie omgeving en haar geschiedenis.

Uitverkocht

Activiteitnummer: 2019-024 Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

De Fellenoord is een buurtschap. Er staat een boerderij uit 1652, een schaapskooi (nu een huis) en twee bungalows. De naam Fellenoord is afgeleid van felle dat duidt op woeste & donker begroeide omgeving: oord duidt op plaats. Dus vrij vertaalt betekent dit derhalve woeste, donkerbegroeide plaats.

Het Rijksmonument uit zeker 1652 is door de laatste eigenaar Jan van Wezel, overleden in 1973, overgedaan aan de stichting ‘Vrienden van de Fellenoord’ tot behoud van dit monument voor een op te richten Heemkundig Studiecentrum. Daarna is het voor een symbolisch bedrag overgedragen door deze stichting aan het Brabants Monumentenfonds. Daarmee lijkt de toekomst van deze oude boerderij veilig gesteld. Via een bosrijk gebied wordt naar de buurtschap toe gewandeld. Via de zanderige gronden van de duinen zal naar het beginpunt terug worden gewandeld.

Het was schrikken toen we hoorden dat de gids door privé omstandigheden niet kon gidsen. Gelukkig zorgde hij voor een andere gids en dat was prima. Het vertrek was warm en de groep was groot, maar het drankje en de koek vergoedde veel. Nauwelijks onderweg, stopte de gids met de vraag of die ochtend de krant gelezen was. Het betrof wandelen in de natuur: goede schoenen, bescherming van benen, armen, nek en hoofd. Denk aan processierups, teken, e.d. Niet iedereen voldeed aan de beschrijving door de gids. Maar er moest gelopen worden. Regelmatig werd gestopt en vertelde de gids over de planten, dieren, natuur. We liepen door de Fellenoord, door de Pessert, we zagen een eik van meer dan 150 jaar oud. Het was erg interessant en de deelnemers waren tevreden.


Extra informatie

Gastheer

Peter van der Velden

Plaats

Parkeerterrein voor restaurant Duinrand, Steegerf 2, Drunen (met eigen vervoer)

Datum

22 juli 2019

Tijd

10.00-12.00 uur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fellenoord, 22 juli 2019, 10.00 uur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *