Mainstream Tattoo, 23 juli 2019, 19.00 uur

4.50

(€ 3,50 voor leden ouderenbond)
Nooit te oud om een kijkje te nemen in de tattoowereld. Na afloop van dit bezoek weet u alles over oorsprong, techniek en materiaal. En wie weet ??

Uitverkocht

Activiteitnummer: 2019-031 Categorie: Tag:

Beschrijving

 

De Zomerschool probeert naast de bekende vaste activiteiten ook steeds weer vernieuwende activiteiten te organiseren. Dit jaar was dat zeker wel het bezoek aan Mainstream Tattoo.

De meningen in de werkgroep van de Zomerschool waren verdeeld maar toch werd besloten deze activiteit op te nemen in het programma. “Tatoeëren is toch niets voor senioren!” werd er in een eerder overleg zelfs gezegd.

Ook de oudste deelnemer, toch tegen de negentig jaar lopend, kreeg vooraf opmerkingen van onbegrip. “Waarom ga je naar het tatoeëren, dat is toch voor de jeugd?”. Maar… deze krasse dame huldigt het motto “Je bent nooit te oud voor iets nieuws!!”

Wat beweegt senioren om alles over tatoeëren te willen weten? Waarom schreven senioren zich in voor deze activiteit van de Zomerschool? Dat was wat journalisten van zowel Hallo Heusden als van het Brabants Dagblad zich afvroegen en om daar achter te komen, waren ook zij naar Mainstream Tattoo aan de Grotestraat in Drunen gekomen. De komst van deze journalisten, met fotograaf, geeft wel het bijzondere en vernieuwende van deze activiteit aan.

Jeroen Ligthart vertelde ruim twee uur lang alles over tatoeëren, beantwoordde alle vragen (en die volop werden gesteld), liet materialen zien en gaf inzicht in het tattoo proces. We hoorden dat tatoeëren voor jong én oud is. Ook een van de deelnemers gaf aan een tattoo te hebben.

Iedereen stond er met hun neus bovenop toen Jeroen een tattoo, een roos, op de rug van het tattoomodel Jeffrey aanbracht. Dit was voor bijna iedereen de eerste keer om in het echt te zien (en niet alleen op televisie) hoe dat tatoeëren nu eigenlijk precies gaat.

Als afsluiter (en een totale verrassing) mocht een deelnemer zelf ook ervaren hoe tatoeëren nu voelt, doet het echt pijn of valt het wel mee? Mevrouw Heesbeen kreeg een mooi bloemetje (zonder inkt) op haar arm en vond het tatoeëren totaal niet vervelend. Tatoeëren is met een naald en inkt een blijvende tekening in de huid inbrengen maar over korte tijd is van dit bloemetje niets meer te zien maar de bijzondere ervaring blijft uiteraard.

Dit bezoek was super, verrassend en vooral buitengewoon interessant. Jeffrey en vooral Jeroen… hartelijk BEDANKT!!
Een artikel uit het Brabants Dagblad over deze activiteit vindt u hier.

Extra informatie

Gastheren

Roy Ottema en Jeroen Lighthart

Plaats

Grotestraat 35, Drunen (met eigen vervoer)

Datum

23 juli 2019

Tijd

19.00-21.00 uur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mainstream Tattoo, 23 juli 2019, 19.00 uur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *