Selecteer een pagina

Mariënburg Den Bosch

Activiteitnummer: 2019-002 Categorie:

Beschrijving

De rondleiding in Mariënburg te ‘s-Hertogenbosch geeft een goed beeld van de rijke historie van het kloosterleven en het onderwijs van een voorbije periode. Tegelijkertijd krijgt u een indruk hoe het gebouw nu wordt ingezet voor de nieuwe gebruikers en bewoners van de ‘Mariënburg Campus’.

De Zusters van JMJ (Mariënburg) hebben een voorname rol gespeeld in de ontwikkeling van het onderwijs voor meisjes in de 19e en 20e eeuw. In 1999 werden de laatste lessen, honderd jaar na de bouw, gegeven en het voormalig kloostercomplex is in 2016 verkocht aan Kadans. Na een ingrijpende verbouwing, met respect voor de cultuurhistorie, wordt het complex nu opnieuw ingezet voor (academisch) onderwijs – op het gebied van ‘Big Data’ (samenwerking TU/e en Tilburg University -https://www/jads.nl).

Het unieke van deze locatie is een combinatie van onderwijs, onderzoek, wonen en samenwerking met bedrijven die hier ook onderdak hebben gevonden en bijdragen aan onze digitale toekomst. De rondleiding geeft een goed beeld van de rijke historie van het kloosterleven en het onderwijs van een voorbije periode. Tegelijkertijd krijgt u een indruk hoe het gebouw nu wordt ingezet voor de nieuwe gebruikers en bewoners van de ‘Mariënburg Campus’.

Let op: niet toegankelijk voor mensen moeilijk ter been i.v.m. het beklimmen van een flink aantal trappen.

 

Extra informatie

Gastheer

Kring Vrienden van Den Bosch

Plaats

Hoofdingang stadspark Mariënburg (tegenover Uilenburg 40) in Den Bosch (met eigen vervoer)

Datum

16 juli 2019

Tijd

10:00-11.30 uur

Website

https://dagjedenbosch.com/activiteiten/activiteit/marienburg/

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mariënburg Den Bosch” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *