Oerlemans Plastics BV, 24 juli 2019, 14.00 uur

4.50

(€ 3,50 voor leden ouderenbond)
Dit bedrijf is DE producent op het gebied van kunststof flexibele verpakkingen en folie.Tijdens een rondleiding wordt uitleg gegeven over produktieproces. En over de soorten produkten die worden gemaakt.

Uitverkocht

Activiteitnummer: 2019-034 Categorie: Tag:

Beschrijving

Op deze snikhete dag togen 80 dames en heren naar Genderen, want hoe wordt plastic nu eigenlijk gemaakt? Na een vriendelijk welkom met koffie of thee (en een heerlijk gebakje) volgde een verhelderende algemene presentatie.

De heer Johan Kranenbroek, directeur, vertelde over de bedrijfsactiviteiten van Oerlemans in hun zeven vestigingen in Nederland. Het product plastic werd uitgebreid belicht. Een mooi product.

Zo is bijvoorbeeld het plastic laagje om groenten geen overbodig verpakkingsmateriaal zoals vaak ten onrechte wordt gedacht maar zorgt het juist voor een langere houdbaarheid. Mooi toch, want er wordt nog steeds per persoon bijna 50 kg voedsel per jaar weggegooid. Zonde toch? Plastic gaat deze voedselverspilling tegen.

Alleen het (verkeerde!) weggooigedrag van sommige mensen is een probleem. Plastic kan goed verwerkt en hergebruikt worden, dus zamel het goed en verantwoord in en dan heeft plastic alleen maar voordelen.

Daarna werden sieraden af- en beschermende kleding aangedaan. Zes groepen gingen met een rondleider de fabriekshallen in om het productieproces te zien. Prachtig te zien hoe kleine plastic korreltjes verwarmd worden en dat die vloeibare massa dan met grote druk door een kleine opening geperst wordt tot vele meters hoge ‘ballonnen’. Na een snelle afkoeling wordt de metersbrede folie dan op grote rollen gewikkeld.

De hoge buitentemperatuur zorgde, met de nog hogere warmte welke vrijkwam bij het smeltproces, voor extreem hoge temperaturen in de hallen. Voor enkele mensen werd deze hitte snel teveel en zij kwamen na een kortere rondleiding snel terug. Jammer, maar tegen zulke temperaturen is niet op te boksen. Bij terugkomst wachtte iedereen een zalig koele ontvangstruimte, een lekker koel drankje en… ook nog een verfrissend ijsje. Heerlijk!

Bij het bedankje werden we door Johan uitgenodigd volgend jaar ook in de vestiging in Giessen naar stap 2 van het productieproces te komen kijken. Deze uitnodiging werd onder een luid applaus van de deelnemers door Tonny van de Wiel namens de Zomerschool met een bevestigende handdruk aangenomen.

Bij vertrek kreeg iedereen nog een grote plastic tas gevuld met allerlei plastic artikelen mee. “Om nog langer aan Oerlemans te kunnen denken”, werd met een lach gezegd.

Een super verzorgde en informatieve middag! Fabienne en Johan… BEDANKT!!

 

 

Extra informatie

Gastheer

Johan Kranenbroek

Plaats

Kleibergsestraat 4, Genderen (met eigen vervoer)

Datum

24 juli 2019

Tijd

14.00-16.00 uur

Website

https://www.oerlemansplastics.nl/

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oerlemans Plastics BV, 24 juli 2019, 14.00 uur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *