Porselein stippen, 17 juli 2019, 09.30-12.00 uur

11.00

(€ 10,00 voor leden ouderenbond)
Houdt u van creatief bezig zijn? Dan zit u goed bij deze workshop. Na de uitleg gaat u zelf aan de gang en maakt u een uniek ontwerp op een bord, schaaltje of vaasje. Na een korte baktijd in de oven om het voorwerp gebruiks-bestendig te maken, gaat u naar huis met een mooi produkt van eigen hand!

Uitverkocht

Activiteitnummer: 2019-008 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Porselein stippen is eigenlijk een hele oude traditie van het bewerken van porselein, aardewerk, stof, steen, etc.. De docente Wil Sulsters, kwam het vooral tegen in de zuidelijke landen en met name in Portugal, waar men het op rood aardewerk schildert. In Staphorst wordt het ook op kleding, oude melkbussen of kistjes verwerkt.

We werden allen welkom geheten bij docente Wil Sulsters.
De koffie met allerlei lekkernijen stond klaar. Tijdens de koffie/thee werd het versieren van porselein (glas zou ook kunnen) aan de deelnemers uitgelegd.
Je stipt met speciale porselein verf door middel van punt of platte kant van een stokje. De creatieve mensen maken de mooiste figuren of mandela op het voorwerp dat je zelf kon uitzoeken. Qua tijd dienden we het bestipte porselein thuis nog in de oven af te bakken, waarna het voortaan in de vaatwasser schoongemaakt kan worden!
Leerzaam, rustgevend, ontspannend, creatief en ook gezellig.
Fotograaf Dick Buskermolen (Heusdeninbeeld.nl) kwam ook even op bezoek.

Extra informatie

Gastvrouw

mevrouw Wil Sulsters

Plaats

Kuyperlaan 55, Vlijmen (met eigen vervoer)

Datum

17 juli 2019

Tijd

09.30-12.00 uur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Porselein stippen, 17 juli 2019, 09.30-12.00 uur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *