Selecteer een pagina

Activiteiten

 

Zomerschool 2021 gaat niet door

De werkgroep Zomerschool heeft helaas moeten besluiten dat de Zomerschool ook in 2021 niet door zal gaan. Een teleurstellend besluit, want de werkgroep wilde zo graag. Er zou weer een knetterend programma komen. Zeker na die afschuwelijke periode, waarin we meer dan een jaar gezeten hebben en nog steeds zitten. Maar het zit er niet in. De tijd wordt tekort om activiteiten te organiseren, waarbij de vraag gerechtvaardigd is of bedrijven in deze tijd wel mee willen werken. En moet je bij zo’n bezoek een mondkapje op en anderhalve meter afstand houden? En hoeveel personen mogen bij elkaar komen? Mag je met 25 personen wandelen of met 50 personen fietsen? Bij workshops zitten de deelnemers vaak dicht bij elkaar, kan dat in augustus? En zo kan ik nog wel doorgaan. Allemaal vragen waar geen antwoord op is. Daarbij moet rekening gehouden worden met de doelgroep. Het is de groep waar het risico groot is, ondanks het feit dat de meesten gevaccineerd zullen zijn (een of twee keer). De vraag is ook of deze groep deel wil nemen aan de activiteiten. Zijn ze voorzichtig of is de roep naar deelname zo groot dat de voorzichtigheid vergeten wordt? Ook speelt mee dat een brochure gedrukt moet worden, die bij het niet doorgaan bij het oud papier kan. Jammer van de energie, de kosten en het milieu. Kortom, de werkgroep vindt het niet verantwoord, gezien de landelijke maatregelen en alle onduidelijkheden, dit jaar de Zomerschool in de bekende vorm door te laten gaan

Zoals hierboven vermeld gaat de Zomerschool in de bekende vorm in 2021 niet door. Een teleurstelling voor de leden van de werkgroep en waarschijnlijk ook voor de deelnemers. Maar het is nog zo ver tot augustus. Er kan nog zoveel veranderen. De Coronamaatregelen zouden flink versoepeld kunnen zijn. Voorspellingen geven aan dat een groot gedeelte van de bevolking gevaccineerd zal zijn (zeker onze doelgroep). Ook het testbeleid zal fors uitgebreid zijn. Daarom hoopt de werkgroep dat er in augustus toch nog iets mogelijk kan zijn. Want als de maatregelen het toelaten wil de werkgroep toch een aantal activiteiten organiseren. Hoe dat gecommuniceerd wordt zal later in deze nieuwsbrief bekend gemaakt worden. De werkgroep hoopt.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

ACTIVITEITEN 2019

Locaties waar de binnenactiviteiten plaatsvinden

  • Buurthuis De Korf, Mgr. van Kesselstraat 29, Vlijmen
  • ‘t Rad, Kerkstraat 39, Elshout
  • Creatief Centrum Het Stuurhuis
  • Kerkstraat 19 B, Nieuwkuijk
  • Patronaat, Nieuwkuijksestraat 106, Nieuwkuijk

Naar deze locaties dient u met eigen vervoer te komen. Bij de overige activiteiten staat vermeld hoe het vervoer zal plaatsvinden.

Het ontbreken van eigen vervoer mag geen belemmering zijn om deel te nemen aan de Zomerschool.
Heeft u geen vervoer? Neem dan tijdig contact op met Tinie  van Mierlo, 073 – 5118075.
Hij zal dan vervoer voor u regelen.  U kunt dit ook aangeven bij uw bestelling.

Het kan voorkomen dat u door onverwachte omstandigheden niet mee kunt doen aan een activiteit.
U dient zich hiervoor af te melden bij:

  • Jeanne v.d. Akker, 073-5114691
  • Ria de Folter, 06-117 600 48